Flip book element

La infanticida

11,95

Una antologia de nou contes i un monòleg dramàtic que recorre tota l’obra narrativa de Víctor Català, la “Quentin Tarantino de la literatura catalana” segons Laura Borràs.

Aquesta antologia ofereix un recorregut de cap a cap de la seva obra i plasma l’extraordinària varietat del seu univers, desplegat al llarg de mig segle amb set reculls de relats. Encapçalats pel monòleg La infanticida, els nou contes del volum tenen la força, la veritat humana i la virtuositat de les obres mestres.

Llegeix més

La princesa sois vos

14,50

Las revolucionarias cartas de amor que la princesa de este libro le escribe a su misterioso destinatario van más allá de las cuitas entre pelucas y miriñaques dieciochescos. Página tras página de esta novela epistolar, el lector asiste a una gimnasia rítmica de la entrega, hasta descubrir que el sometimiento amoroso en estado de gracia no es más que una forma radical de insumisión

Podemos decir sin reparos que la autora de La princesa sois Vos es hoy uno de los mayores talentos de la península, una verdadera criatura de ritmo y verbo. Las ovejas que devora, los aldeanos a los que atemoriza pacen y trabajan solamente en su voz. Blanca Llum Vidal tiene órbita. Como los clásicos, supongo. Y, como ya se sabe, los clásicos no entienden de límites, por no decir de idiomas.

Llegeix més

La princesa sou vós

14,50

Tota l’obra de Blanca Llum Vidal és dedicada a l’amor. Les cartes d’amor de La princesa sou Vós no escapen aquest destí. D’esperit vuitcentista amb vetes punk, les escriu una una dona a algú de qui s’ha enamorat. No hi ha resposta d’aquest algú, ni seguretat que existeixi: hi ha un joc que es val de totes les armes per inflamar la seducció.

Amb estil barroc i, per això modern, La princesa sou Vós és un Werther en temps de poliamor. Blanca Llum Vidal desmunta les relacions de poder dins el discurs amorós. I transmuta a cada carta la figura de l’amat: home, persona, animal, habitants d’una Creació que només existeix en el desig de la dona que escriu.

>versió castellana

 

Llegeix més

Unsex me!

18,50

“De vegades sembla com si tinguéssim els ulls tancats amb parpelles de pedra que haguessin perdut tot moviment voluntari i involuntari d’obrir-se en algun moment. A vosaltres us desitjo aquesta vergonya: la monstruositat d’unes parpelles de pedra immòbils, però sempre obertes.”

El primer dia d’escola els companys de classe decideixen que en Jacob és una nena i que és intocable. L’home que al cap dels anys estima el seu cos els odia amb tot l’odi que el Jacob no els ha tingut. Però l’amor se’l menja de viu en viu.

Aquest llibre és una venjança i una declaració d’amor. ¿Com ser dues coses contràries alhora? Unsex me! tracta d’això. I ens posa, als que llegim, en un lloc on fer trampa és impossible. ¿Quants lectors voldran quedar-s’hi fins al final? Els que ho acceptin en sortiran fecundats per la seva veritat, per la seva bellesa.

Llegeix més

Pedra, paper, estisores

23,95

“En la fondària de la consciència del poble ara només hi creuen els que venen de vacances, la gent del lloc mira la tele. No perquè estiguin esgotats, no perquè tinguem una vida tan i tan dura, que al final no passem gana, sinó per emplenar el forat, per fer alguna cosa.”

Rússia, segle XXI: els personatges d’aquests contes hi viuen i saben que no hi ha sortida, que la vida passarà allà, en aquell país que practica el més lamentable dels cultes, el banditisme erigit en virtut. Són espectadors atrapats en la història. Però ningú no els privarà de tenir vida moral, ni sentit estètic, ni fantasia. ¿Què pensen, què somien els humans quan ja no hi ha res a fer?”

Pedra, paper, estisores s’ha traduït a dotze llengües i ha consagrat Óssipov com un dels autors de més tremp literari i polític de les lletres russes contemporànies.

Llegeix més

Mamut

17,50

La protagonista de Mamut és una dona arcaica atrapada en la vida moderna. El seu medi és la ciutat, on signa contractes per viure. Vol tenir un fill i això l’obliga a fer-se amb homes. ¿Com resistir el formiguer humà quan tens instint de caçador solitari?

 

Llegeix més

24 contes

27,50

Després d’Eugeni Oneguin, Arnau Barios ha dedicat dos anys a llegir i triar contes de contes de Txékhov. N’ha traduït vint-i-quatre. No són els relats més coneguts del mestre rus, sinó un gran viatge per tota la seva obra. És la primera antologia fornida que es publica de Txékhov en català i serà un dels llibres importants de l’any: Barios torna a fer una màgia cristal·lina.

Tothom té dret a l’existència en aquests 24 contes: els pastors de l’estepa, els mariners a alta mar, els pedants, la canalla que rep, les noies que pressenten la felicitat, els amants que comencen o acaben, el metge i la seva passió de salvar… I la llum, i l’hivern, i un dia que passa, i la vida sencera que ja ha passat.

Txékhov va deixar escrit en una carta: “El meu credo són el cos humà, la salut, la intel·ligència, el talent, la inspiració, l’amor i la més absoluta de les llibertats: la d’haver-se alliberat de qualsevol manifestació de força i d’engany.”

 

Llegeix més

El pes del temps

16,50

El pes del temps és un homenatge a les vides que no es van poder construir. Les dues nouvelles del recull tenen per protagonista un món rural devorat per les mines, on l’única manera de sortir del poble és destacar en alguna cosa (el salt d’altura o l’acordeó, tant se val) i on els cromos importats de l’Oest converteixen els nens en contrabandistes. Però el centre de tot és el primer amor: el que inspira una princesa de deu anys a l’escola, i el que encén una jugadora d’escacs al tren abandonat on viuen els joves obrers.

Seiler és la rosa en el femer: un dels poetes que més bellament ha cantat l’Atlàntida en què s’ha convertit bona part d’Europa per als seus habitants, submergits pel pes del temps. La infantesa que fa ressorgir del passat viu a l’ombra de les explotacions d’urani, entre torterols de fum que són l’equivalent industrial de la magdalena de Proust —i el viatge pels miratges de la memòria és esplèndid i sorprenent com una nova Recerca.

 

Llegeix més

Create a Flip Book for any product category. You can also select custom posts.